kookaburran
Register

Kookaburran

Dacelo novaeguineae


Håll ett öra öppet för det berömda skrattet en kookaburra gör när du besöker Lone Pine. Fågelns skratt är så högt att det kan höras långt bort! Det känns nästan som att Kookaburran skrattar åt en, men oroa dig inte, de älskar faktiskt besökare

Skrattet Kookaburran gör är i samband med revir och är ofta gjort ihop med familjemedlemmar för att markera sitt territorium! Kookaburran är världens största kungsfiskare och kan leva upp till 20 år.

Fåglarna är monogama, det vill säga att när Kookaburran väl har hittat sin partner är de ihop för evigt. De bosätter sig i trädstammar eller i hål gjorda av termiter.
Under parningssäsongen, September till Januari så läggs ett till fem ägg varje dag. Det tar sedan äggen 25 dagar att kläckas.
Medans de yngsta är flygfärdiga stannar de var kring nästet i flera år för att hjälpa till med att uppfostra nästa generation Kookaburror.

Lik de flesta kungsfiskare, den skrattande kookburran har en stor näbb, men olikt från de andra kungsfiskarna så används den inte för att fånga fisk. Istället äter de ödlor, grodor, insekter, gnagare, maskar och små ormar. För att döda sitt byte så slår fågeln bytet mot ett träd eller släpper det från en höjd. När bytet väl är dött så föredrar Kookaburran att svälja det helt.

Kookaburran Kookaburran

FacebookTwitterStumbleuponLinkedinPinterest
Pin It

Reviews

"The layout is beautiful."
Frommer's Australia on $30 a Day
Testimonials by Great Joomla!